JellyPages.com

Saturday, March 23, 2013

Zikir Terapi & Definisi CInta

Ya Allah merdunya suara akhi Hafiz Hamidun ni.. kalau dengar ni mmg boleh nangis kalau di hayati betul-betul....  kalau rasa mcm x de duit nak pi beli cd zikir terapi diri hafiz hamidun pi la cr kat you tube... x kan x taw la pulak kan... masing2 kan celik internet.. x kan la nk dok ajar lagi.. hehehe... kalau yg berdekatan dengan saya tu.. mintak kat saya pun ok jugak.. x de masalah.. yg penting zikir ni..alhamdulillah menenangkan diri ini....

ha satu lagi.. td ade dengar la tazkirah pasal cinta kat you tube dr hilal asyraf.. so para muslimin n muslimat mari la kita tgk agar minda tu terbuka n tersedar dr segala kekhilafan yang telah kita lakukan... sesungguhnya bercinat sebelum kawin itu tidak haram tetapi haramnya bercouple sebelum kawin.. kalau kita bercinta tu x semestinya kan kita memberi segala-galanya kepada dia... tp kalau kita CINTA kan ALLAH kita kene, harus, wajib, mesti, perlu beri SEGALA-GALANYA kepada DIA.. Definisi cinta Hilal Asyraf :- Cinta itu ialah hendak membawa ke SYURGA bukan hendak membawa ke NERAKA.. istighfar la byk2 ye... Indah kan cinta itu bila definisi nya indah..

Bayangkan kita kata I LOVE YOU kat dia byk2 kali.. tp last2 kita campak dia kat API.. tu bukan cinta.. Itu  la perkaitan yang boleh dikaitkan dengan bercinta secara haram n last2 membawa ke neraka..
INGAT!!!! wanita itu kaum yang lemah.. mudah cair kepada kata-kata n sanggup berbuat apa sahaja apabila di ugut... jd jangan la meracunni bunga yang cantik. Ingat lah KUMBANG2 sekalian.. BUNGA itu indah tetapi INDAH lagi BUNGA yang DIJAGA dengan RAPI dr makhluk2 perosak...

Kalau bercinta tu x semestinya kene keluar makan, kene dating, kene mesej 24 jam, kene pandang setiap masa, kene bg diri tu kan pasangan. that is wrong.. Kalau cinta mcm tu. itu cinta org putih yg dah dok meracun pemikiran umat islam zaman sekarang nie.. n Ingat VALENTINE DAY tu HARAM!!!!!!! dah sah2 yang sambut tu couple yang dikatakan HARAM kan.. so mmg x la boleh jd HALAL...

Islam itu mudah, jgn kita rumitkan agama yang mudah kerana ketidak fahaman kita.. Jangan jd JAHIL.. Usahalah untuk mengeluarkan diri anda dr keJAHILAN.. InsyaAllah, ALLAH memudahkan urusan mereka yang ingin mendalami ilmunya.
RENUNG2 KAN dan SELAMAT BERAMAL.... ^_^

No comments:

Post a Comment