JellyPages.com

Wednesday, March 20, 2013

Tips2 utk Masuk ke Science Foundation

Assalamualaikum... hehehe... sorry la ye.. tajuk post agak bias kan.. tp nk buat mcm mana, diri ini hanya ambil course science foundation je.. x kan nk cite psl law and account foundation pulak kan..

ok2.. balik kepada tajuk.. tips2 utk masuk ke science foundation...
  • Firstly, please ye tengok laman web U yang anda mau pilih tu... please.. please.. please la sgt...
  • Secondly, jangan merambang je ye masa mengisi UPU tu.. sbb kalau amik asasi kat tempat tu yg degree dia terhad then hang x boleh keluar dr U tu.. padan muka.. saya da rasa... padan kat muka sendiri...
  • Thirdly, kalau rasa x sanggup dok jauh2 ngan family, please jgn isi atau gatal2 mintak ASASI SAINS UNIVERSITI MALAYSIA SABAH ATAU SARAWAK K!!!! ini utk semenanjung... yg utk SABAHAN AND SARAWAKIAN pulak.. kalau nda mau jauh2 sama family jangan kamu pigi mohon itu U di semenanjung ya... ini adalah kerana duit elaun utk tiket anda akan dpt insyaALLAH pada hujung sem terakhir.. hoho.. jd kalau rasa kurang mampu jgn la dok jauh2 sbb x boleh balik selalu taw.. org kaya je selalu balik.. hahaha
  • Fourthly, science foundation ni basic so please...please..please pikir nk amik course apa time degree so x de la nk menyusahkan hati mak, bapak, nenek, atuk n family korg ok... Igt U kau sebelah rumah.. haha.. gurau je k... ini sume da jd kat saya.. so nk bg advice kat org len pulak.. hehe..
  • Finally, bersiap sedia la badan anda utk aktiviti minggu suai kenal.. mungkin cepat letih sbb lama sangat cuti.. hehe.. peace :)


cukup x tips2 nie?? rasa nya cukup kot... hehehe... x de la lama sgt kan kat U sampai nk bg tips yg berjela-jela.. ni pun mungkin org da bosan.. so till meet u all.. bye2.. Assalamualaikum.. Syukran kerana sudi membaca blog yg tidak seberapa ini... ^_^

2 comments: