JellyPages.com

Thursday, March 3, 2016

2016

the last time i update this blog was september 2013, now is march 2016.. WOW.. so many countless days i had neglect this blog.. so much neglect, luckily i still remember the username and password.. HAHAHA..

Last 2 weeks, been so busy with a competition CHEM-E CAR, lastly yesterday got 4th place, it is worth it eventhough will not going to national level.

Last 5 weeks i had started my 6th semester from all 8 semester, wow in third year already? hahaha.. time sure flies so fast.. last time i check, my age is 19, now it is 22.

will update much later. 

Monday, September 9, 2013

keHIDUPan

Assalamualaikum dear readers yang disayangi... finally im back... tahu x betapa susah nya nak cr idea n wifi for this entry???? mesti la x taw kan sbb readers x dok kat tempat saya... hehehe... ok2 x yah nak sayu sgt and poyo giler..

what is life???????  life is a moment when you cherish every moment that you have every single second.. tet.. haha.. no need tu sume... what i mean about life is when kau pergi satu tempat n then kau jumpa certain people kan... then katakan la kau pindah then kau jumpa orang lain.. but that people is so connected.. so what a life kan.. did u get what i mean??? pergh penat ni menulis kalau x paham2 lagi...

ok back to basic la senang.. for me i love to enjoy the life that i have been true sebab dapat kenal ramai kawan n at the same time kawan2 tu sume connected.. so macam best giler tahap cipan la kot.. hahaha... n yang paling best i x duduk kat takuk yang sama... i have new friends.. i go to new places.. i enjoyed that a lot eventhough i mengaku to the fullest la yang bukan sume kawan yang i jumpe tu akan jd rapat..but.. boleh la kan dr x de... kau ada?? aku ada.. hahahha...

n satu lagi pasal kehidupan for me is when you berdiri di atas kaki sendiri (berdikari)... bila kita da duduk jauh secara automatiknya kita akan berdikari kan... even ada mengada-ngada tu but sikit je la yg tinggal sebab da terbiasa duduk jauh kan.. the best things abaout when u da berdikari is you learn about life more than when you dok terperuk kat rumah.. y?? sebab u jumpa byk manusia.. byk ragam yang u kene handle... betul x?? kalau x betul sila betulkan statement saya ye..

ok2... sudah2 la tu.. skang ni kita cite pasal my life kat uniKL... ok.. pada 1/9/2013 secara officialnya saya telah mendaftar di universiti Kuala Lumpur, MICET.. saya da jadi anak mara la kot.. hahaha... masa orientasi, x boleh nak skip.. sebab budak baru.. freshie.. hahhaa... tapi enjoy la orientasi kat sini.. x bosan sbb overall freshie adalh dalam 400 org je... x macam tempat lain yang beribu-ribu manusia...
teeeeet,, x taw nak cite apa da... k la bye2.. assalamualaikum...

Wednesday, July 10, 2013

Ramadhan ya Karim....

Assalamualaikum.... Ya Allah hari ni hari pertama puasa... rasa janggal betul tahun ni puasa tanpa buat apa2..  tahun2 sebelum ni busy memanjang sebab ada kelas la.. time skola la.. kalau tahun nie ada la jugak keje tapi macam lain pulak rasanya bila puasa sendiri2 dengan family.. da 3 tahun puasa dengan kawan2.. tu yang pelik tu.. tapi x pe.. jalani sahaja ibadah puasa itu walau di mana anda berada... hehehe.. ingat tu kawan2 ku sayang... jangan lupa ye...

oh yeah.. semalam kan terawih yang pertama.. so aku ni pergi la menjejakkan kaki kat surau kat taman tu.. haha.. sejak balik dari sabah tu la pertama kali aku jejakkan kaki kat surau... apa punya perangai la.. pemalas betul nak ke surau kan.. Bukan apa.. takut terjatuh cinta dengan ustaz muda je... (alasan yang x boleh pakai).. ok..ok.. jangan marah tapi x salahkan kalau kita jatuh cinta kerana peribadi seseorang tu sebab kalau kita cintakan Allah mestilah kita akan jatuh cinta dekat kebaikkan bukan keburukan kan... *eh da jadi penceramah jemputan pulak...

ok time terawih tu kan mmg ustaz muda tu la yg pimpin berpuluh-puluh jemaah di surau kat taman ni.. bayangkan umur dia baru 21 tahun.. woo.. lagi muda dari imam2 muda k... pakej lagi tu bila muka boleh tahan tampan.. *sila muntah bila aku sedang bersastera.. Aku kagum dengan ustaz tu sebab dia berjaya menambat hati penduduk taman ni dengan usaha dia ke arah kebaikkan.. bayangkan penduduk taman aku ni sokong dia.. bagus2.. kiranya penduduk2 taman aku ni semuanya tengah berubah ke arah kebaikkan... Good job people...... gambate...

tapikan... aku ingat ke bila dengar suara imam muda tu ada lak tergugat hati ni.... tapi x la pulak.. hahhaa... npk sgt hanya ada sorg je yang mampu mengugat hati aku ni bila jadi imam........   eh2.... ngarut pulak.. bulan puasa ni ke situ pulak pemikiran kau kan.... ok la... jumaat ni nak tgk result UPU then 19 julai pulak nak tunggu result dr uniKL... 29 julai pulak nak kene injection HPV.... oh2..banyak nyer benda... apa2 je la.. so bila da puasa nak tingkatkan amalan la kan... alang2 time x de penghasut tapi tu la kene kawal nafsu kan... hehehhe.. mana2 la kin oi..  so aku harap aku success dalam apa2 pun yang aku buat..

kawan2 jangan lupa puasa penuh ye tahun nie... hehehe.. k bye..


Sunday, July 7, 2013

UniKL

Assalamualaikum.... why UniKL eh.... hohhohoho... jeng...jeng..jeng... tadi kan baru je apply UniKL... kenapa pulak la aku ni gatal sangat kan apply uniKL... itu semua adalah disebabkan ayah aku.... da tu uniKL  yang aku apply pulak dekat dalam negeri aku je... habis la bapak aku.. kene provide segalanya... hahaha.. senang aku nk ke bandar... kekekeke.... eh jap2... jauh la aku dengan crush aku.. x pe la kalau gitu.. nak buat macam mana kan... xpe2... kalau ada jodoh ada la.. kalau  x de pun x pe... redha je... k..k..k..k.. mengarut je.. k la bye... UniKL please accept me..

Friday, July 5, 2013

CRUSH

I hung up the phone tonightSomething happened for the first timeDeep inside it was a rush, what a rush
‘Cause the possibilityThat you would ever feel the same wayAbout me, is just too much, just too much
Why do I keep running from the truth?All I ever think about is youYou got me hypnotized, so mesmerizedAnd I just got to know
Do you ever think when you're all aloneAll that we can be, where this thing can go?Am I crazy or falling in love?Is it really just another crush?
Do you catch a breath when I look at you?Are you holding back like the way I do?‘Cause I've tried and tried to walk awayBut I know this crush ain’t going away-ay-ayGoing away-ay-ay
Has it ever crossed your mindWhen we're hanging, spending time girl?Are we just friends? Is there more? Is there more?
See it's a chance we've gotta take‘Cause I believe that we can make this intoSomething that will last, last forever, forever![ From: http://www.metrolyrics.com/crush-lyrics-david-archuleta.html ]
Do you ever think when you're all aloneAll that we could be, where this thing could go?Am I crazy or falling in love?Is it really just another crush?
Do you catch a breath when I look at you?Are you holding back like the way I do?‘Cause I've tried and tried to walk awayBut I know this crush ain’t going away-ay-ayGoing away-ay-ay
Why do I keep running from the truth?All I ever think about is youYou got me hypnotized, so mesmerizedAnd I just got to know
Do you ever think when you're all aloneAll that we could be, where this thing could go?Am I crazy or falling in love?Is it really just another crush?
Do you catch a breath when I look at you?Are you holding back like the way I do?‘Cause I've tried and tried to walk awayBut I know this crush ain’t going away-ay-ayThis crush ain't going away-ay-ay
Going awayGoing away-ay-ayGoing away-ay-ay

Read more: DAVID ARCHULETA - CRUSH LYRICS 

Friday, June 21, 2013

OH.... SERIOUSLY

Assalamualaikum... ohohoho.... seroiusly rindu dengan rakan2 asasi sekalian..... td da la bertweet-tweet.. so rindu gila2.. kat fb pun berchat-chat jugak.... tp ada kejutan jugak tadi.... gugut jantung den...

taw x apa yang buat jantung ku berdegup pantas..... besok result keluar...... woohooo... penantian satu penyiksaaan ok.... besok taw result.. so besok kene isi apa choice for degree.... inysaAllah itu yang terbaik untuk aku...

k2... nnti nak kene gerak ke KL tuk amik sijil SPM.... huhuh.. kene rancang betul2... 

so untuk malam ni.. kene tidur... hahahah.. nite.. Assalamualaikum readers...

Wednesday, June 19, 2013

kene tukar

Assalamualaikum... aish.. kene tukar pulak la background ni.... patut la followers x meningkat walaupun yang baca ramai... rupanya x jumpa butang follow.. hahaha.. lame betul la blog ni.. sapa la owner dia kan... kesian..kesian...

aiseh.. rindu betul la kan kawan2 asasi... serius.. rindu.. kenapa?? sebab.. ntah la.. x taw.. tp rindu.. kat rumah kan sorg2.. so sebab tu la..

rindu bila jumpa kat 1B terkejut je muka sorg2.. padahal normal la kan jumpa kat 1B tu.. hahaha.. lawak betul la... oh ya.. td tgk vid dorg bunker, momo, ayie, izmi and dalton... oho.. sweetnya mereka... UMS peak.. naseb bek la penah naik.. so kalau pindah pun x de la terkilan.. sebab da penah naik kan.. hahaha...

oho.. nak share gambar2 dinner... kan byk yg hensem2 and cantik2 belaka...