JellyPages.com

Thursday, March 22, 2012

Pandai

taw x mane ekin dpt idea nk tulis sal pandai nie?? sume nyer sbb kawan2 yg tgh sedey sal result SPM smlm... yg kurg berjaya mesti cakap ko kan pandai... nah.. salah tuh... pandai tu anugerah.. usaha tuh yg pastikan kite ni berjaya atau tidak ye kawan-kawan... ade je yg pandai but malas result dia pun x cantik.. so its menas berjaya tuh kene ade usaha.. ade jugak yg cakap aku dah usaha dah... tp still mcm tuh.. its ok..maybe belum tibe lg waktu nyer ok.. soo teruskan usaha tingkatkan prestasi...

satu lagi... ade jer kan lelaki yg x brape nk cemerlang kan... so dia ckp perempuan pandai... lelaki dikurniakan 9 akal... 9akal tuh boleh guna tok mcm2... so x de alasan tok org lelaki ckp yg dia x pandai sbb mmg da fakta lelaki tuh ade 9 akal... ni org perempuan ade 1 akal jer kot but why boleh berjaya?? sbb 1 akal tuh mmg digunakan sebaiknyer... jd golongan lelaki... jgn salahkan org perempuan bile dekat u nisbah golongan perempuan lg tinggi dr lelaki... sumenyer berpunca dr diri sendiri... 9 akal yg ade tuh treasure baik... byk yg awak boleh buat dgn 9 akal tuh cik abg... jgn nk mengeluh dan asyik puji org len jer.. muhasabah la diri.. dan bg tahu diri tuh...aku boleh.. boleh kan kawan2... 

kepada golongan perempuan pulak... jgn jadikan 1 akal menjadi penghalang utuk kita berjaya.... kita ade 9 nafsu yg boleh menjadi nafsu utk berjaya..nafsu utk belajar...nafsu nk jd terbaik  bknnyer nafsu tuh sume x baik.. sape ckp nafsu tuh utk benda x baik jer???? salah tuh pendapat kita... jd jgn putus asa dengan ape sbb perjalan hidup kita masih jauh...

so kawan2 yg dikasihi lg disayangi... mari kite bersama2... berusaha utuk mencapai yg terbaik dalam hidup kta selepas ini... jgn leka dengan awek or pkwe k... bkn x kasi cume renung2 kan lah.. bila kita leka ngan org lain dan asyik melayan perasaan jer terabai lah pelajaran... nk bercinta boleh cume kawal lah diri so bile frust pun x ganggu pelajaran k... ekin rse sbb lyn perasaan la bio ekin dpt b+ taw.. kalo agaknya a la kot.. 

^_^           usaha itu tangga kejayaan... so kawan2.. jom kite usaha same2 k... jom berjaya same.. sbb batch 94 boleh....

No comments:

Post a Comment